Film de prezentare, Balul Bobocilor – Colegiul Economic “Anghel Rugina”, Vaslui 2019 (1919 – 2019)

Realizat de Studio CB Media.

Filmul e o calatorie in timp conform si temei balului, liceul implinind 100 de ani de existenta. Primul tablou e al unei fotografii a primei promotii a Liceului Ortodox de fete asa cum se numea in 1919, privita de niste baieti care erau surprinsi de ceea ce vedeau. Brusc incepe o calatorie in timp si ajungem in 1919 intr-un peisaj al liceului de fete, o prima zi de scoala din 1919.

Apoi incepe si prezentarea perechilor, sub forma de acte, actul I fiind acela al unei scrisori primita de o fata de catre un baiat care invata la liceul de baieti care aranja o intalnire in parc. Cei doi se intalnesc, dar fata o zareste pe profesoara ei in parc, cei doi retragandu-se, o astfel de intalnire insemnand pe vremea aceea un caz de exmatriculare pentru amandoi.

Actul II se petrece in 1935 o tanara ducesa fiind intampinata de mai multi barbati la coborarea din masina de lux pe vremea aceea, ea alegandu-l pe cel mai simplu si mai sarac dintre ei, spre surprinderea celorlalti curtezani.

Actul III se petrece in timpul celui de-al doilea razboi mondial, ea fiind o sora medicala de companie, si in timpul liber este abordata de un soldat de care se indragosteste.

Apoi urmeaza anul 1965, perioada pionierilor si a comunismului, fiind reprezentata scoala acelor vremuri.In acelasi an, se petrece si Actul IV, un politist abordeaza un cuplu de tineri fiind deranjat de pletele baiatului, ele fiind interzise pe vremea aceea, politistul dorind sa il tunda, Prietena lui intervine si ei scapa cu fuga si trec prin gaura timpului in prezent.

Actul V se petrece in perioada cea mai grea a comunismului, anul 1985, o coada la paine pe vremea cand painea era pe cartela, lumea fiind iritata si certandu-se pentru un loc in fata, specific acelor vremuri. Fata fiind mai firava nu reusea deloc sa ajunga sa isi ia portia de o paine permisa fiecarui cetatean, fiind busculata de lume. Ea este in final ajutata de partenerul ei, caruia ii multumeste pentru gestul facut, spre nemultumirea celorlalti.

Deja perioada comunismului se sfarseste si in 1991 soseste marele economist Anghel Rugina la liceul care ii va purta numele. In 1995 deja incepe perioada moderna, odata cu actul al VI-lea. Ea fiind o eleva model tocmai isi aranja niste carti, si un baiat care asculta muzica la casti urmat de o gasca de tineri da intentionat peste ea si ea scapa cartile din mana spre amuzamentul celor din jur. El realizeaza ulterior greseala si se intoarce la ea sa o ajute sa ia cartile de jos. Ea apreciaza acest gest si cei doi se indragostesc.

Deja la actul al VII-lea ajungem chiar in prezent, in 2019 cand toti elevii de liceu pot avea acces la motociclete, fata incearca sa invete intr-un loc retras fara sa stie ca motocilcistii se intalneau de regula acolo. Ea este iritata de zgomotul bolidelor, dar pana la urma un baiat se opreste langa ea, si ii propune o calatorie pe motor. Initial este deranjata de prezenta lui, dar in final este atrasa de idee.

Filmul se incheie cu transformarea tuturor in prezent si cu prezentarea bobocilor participanti.

Scenariul este semnat de Dragos Ponea, Alina Leon si Claudiu Bulete, operator imagine fiind Ionut Manolachi, iar montajul este realizat de Mirela si Claudiu Bulete .

About The Author
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>